Hundens pels og pleje

 

Som ejer har du ansvaret for, at hunden er vant til at blive håndteret og komme op på et bord og få tjekket både ører, øjne, tænder, pels, poter osv. Det er vigtigt at hunden er tryg ved det, så den fx kan blive undersøgt af en dyrlæge – og naturligvis også for at den kan komme til hundefrisør!

Pelsen skal plejes jævnligt for at undgå filtret hår og knuder, der kan irritere huden og give kløe, og i værste fald være smertefuldt og gøre hunden aggressiv, hvis knuderne hiver i huden. De små langhårede hunde kan få tendens til en slags skægpest, hvor de kradser hul på huden, hvis pelsen er meget filtret. I salonen hjælper vi gerne med at finde den rette kam / børste til din hund, og vejleder gerne om hvor ofte og hvordan din hund skal plejes. Du kan også deltage i et af vores børstekurser, så du får helt styr på hunden og dens pleje. Spørg i butikken for info om næste kursus.

Hvis din hund har en meget filtret pels kan det være nødvendigt at klippe den helt kort i første omgang, eller måske blot klippe nogle enkelte områder i bund. Det vil så være fornuftigt at få den trimmet hver 6. uge, således at pelsen kan blive rettet til løbende. Der er både mange racer og mange frisurer – lige fra en helt almindelig “kort klip” til de store og krævende udstillingsklip. Vi er naturligvis behjælpelige med det hele, uanset hvad der passer dig og din hund!

 

For tidsbestilling, ring: +45 43 99 43 77